Scent Marketing

"Scent marketing" (Duft Marketing); Type af sensorisk markedsføring rettet mod lugtesansen. Scent Marketing er mere end blot at sprede en behagelig duft i et rum. Det er kunsten at tage ledsage brand identitet, marketing budskaber, målgruppe og skabe en duft, der forstærker disse værdier.

En duft har evnen til at påvirke adfærd og udløser minder næsten øjeblikkeligt. Når lugten kombineres med andre marketing tidskoder, kan det forstærke en brand oplevelse og etablere en lang varig forbindelse med forbrugerne. Vores lugtesans menes at påvirke 75% af vores daglige følelser. Den tætte forbindelse mellem olfaktoriske kirtel, der registrerer lugt, og det limbiske system, som styrer følelser og erindringer, er kraften bag vores lugtesans.

Duft receptorer i næsen tilsluttes direkte til den del af hjernen, der er ansvarlig for hukommelse og følelser. Det er derfor, en lugt har evnen til at transportere dig til et bestemt tidspunkt og sted, der forbinder tilbage til en bestemt hukommelse eller følelse.

Mennesker er i stand til at genkende ca. 10.000 forskellige lugte, og hvad der er mere bemærkelsesværdigt, vi er i stand til at genkende dufte med 65% nøjagtighed efter et år, i modsætning til kun 50% af visuals efter tre måned. (Lugtesans Institute)